Facebook Volg ons op Facebook

Klaar voor het najaar


We moeten nog even wennen aan het idee dat het najaar alweer voor de deur staat. Maar niet getreurd: een nieuw seizoen is de geknipte gelegenheid voor een frisse start! Onderwerp uw huis aan een grondige inspectie en een najaarsschoonmaak. Deze checklist zet u alvast op weg.

De centrale verwarming gaat een drukke periode tegemoet. Warmen de radiatoren niet helemaal op of weerklinkt er een geborrel van jewelste? Dan is het wellicht dringend tijd om het systeem te ontluchten.

De schoonmaak van de schoorsteen is slechts 1 keer per jaar nodig, maar het is wel een belangrijke taak. Zorg er in ieder geval voor dat de roetaanslag verwijderd is vooraleer de haard of kachel overuren moet draaien!

De herfst betekent cocoonen. Heerlijk om op een kille avond in een fris ruikend bedje te duiken! De nazomer is de perfecte timing om het hele bed te reinigen. Niet alleen het beddengoed, maar ook de matrasbeschermer, kussens, enz... De nieuwste kwaliteitsmatrassen moeten in principe niet meer gekeerd worden. Heeft u nog een ouder exemplaar dan kan het geen kwaad om de matras vier keer per jaar te draaien.

Vlot het strijken niet meer zo goed? Huishoudapparaten die met water werken moeten regelmatig gereinigd worden. Dit verlengt de levensduur van de machine aanzienlijk. Bij een strijkijzer verliezen we zo’n klusje al snel uit het oog. Door de verkalking kan er tijdens het strijken witte of bruine aanslag achterblijven op uw kledij. Deze vlekken zijn erg hardnekkig. Beter voorkomen dus!

Voelt u het kriebelen om aan de schoonmaak van enkele kasten te beginnen? Maak van de gelegenheid gebruik om ook de inhoud onder de loep te nemen. Gooi of geef weg wat u niet meer draagt.

We hopen natuurlijk met z’n allen op een prachtige nazomer. Maar eens het kouder begint te worden, wordt het ook tijd voor de schoonmaak en stockage van de tuinmeubelen.

Kunt u extra huishoudhulp gebruiken? Of het nu is om te poetsen, maaltijden te bereiden, te strijken, boodschappen te doen, enz.... Makkie biedt diverse formules voor huishoudhulp. Neem contact op met een kantoor in uw buurt. We geven u met plezier alle informatie en organiseren voor u de huishoudhulp die het best bij u past.

Aarzel niet om Makkie te contacteren voor bijkomende en vrijblijvende informatie en/of vragen. Of volg ons via Facebook en Linkedin voor meer tips en tricks.

MAKKIE - Dienstencheques

Vestigingen in

● Kortrijk
● Brugge
● Oostende
● Roeselare
● Kuurne
● Waregem
● Poperinge
● Ingelmunster
● Koksijde

MAKKIE - Dienstencheques

Vestigingen in

● Kortrijk
● Brugge
● Oostende
● Roeselare
● Kuurne
● Waregem
● Poperinge
● Ingelmunster
● Koksijde

Ho o f d k a n t o o r (Ko r t r i j k) )

Doorniksesteenweg 81 B - 8500 Kortrijk
Ondernemingsnummer: 0867.383.601
Email: info@makkie.be

Ho o f d k a n t o o r (Ko r t r i j k) )

Doorniksesteenweg 81 B - 8500 Kortrijk
Tel: 056 25 69 92 - Fax: 056 25 29 36
Ondernemingsnummer: 0867.383.601
Email: info@makkie.be